Cinema en valencià...

domingo, 16 de mayo de 2010
Cinema en Valencià és una iniciativa que les diferents universitats valencianes per oferir els ciutadans una cosa que deuria ser tan normal com el cinema en valencià.

Tot i això, però, el cinema en valencià no està suficientment recolzat per les institucions valencianes i això fa que siguen les universitats les que hagen de prendre la iniciativa en aquest tema. Una societat en la que es pretén normalitzar una llengua ha d'abordar tots els sectors culturals, socials i polítics per a aquesta tasca. La promoció del cinema en valencià necessita de l'ajuda d'uns polítics que de moment, li la neguen.

Mentrestant, milers de persones han gaudit ja del cinema en valencià de la mà de les nostres universitats, amb la iniciativa Cinema en Valencià, que ha tingut i té lloc a les ciutats d'Alacant, Alcoi, Castelló, Elx, Gandia, Ontinyent i València.

A València, les projeccions es realitzen als cines UGC Cine Cité (Avinguda Tirso de Molina, 16). Entre les pel·lícules que s'han projectat o es projecten enguany, ja siga en versió original subtitolada o doblades al valencià, estan la saga Millenium, Ice Age 3, Mapa dels sons de Tòquio, Harry Potter i el misteri del príncep, Precious, Pluja de mandonguilles, Ciutat de vida i mort, Com ensinistrar un drac, i moltes altres.

Les sessions són els dimarts a les 20h i en quant a les entrades, hi ha un 2x1 amb el carnet universitari, entrada reduïda per a públic en general i si presentes una entrada de la sessió anterior, et regalen una entrada gratis. Aficcionats, a què esteu esperant? Potser ens veiem allí el proper dia 18 de maig en la pel·lícula de Philip Lord i Chris Miller, Pluja de mandonguilles!

Marc Rentat

1 comentarios:

un perro andaluz dijo...

em pareix molt bona iniciativa, a més i han bones pel.licules... moltes grácies per l'informació aficcionats¡¡¡

Publicar un comentario

Cabeceras de Aficcionad@s


Created with flickr slideshow.